Makaroni ar sēnēm ķirbī ir garšīgs un iespaidīgs ēdiens!
Iznāk tik sulīgi un aromātiski, ka šis ir viens no labākajiem veidiem, kā pasniegt makaronus principā. Tāpēc, ja vēlaties pārsteigt savus tuviniekus vai draugus, droši pagatavojiet šo recepti.
Sastāvdaļas 1 porcijai:
1 mazs apaļš ķirbis
125 g spageti makaronu
5 g sviesta
3 ķiploku daiviņas
1 ēdamkarote augu eļļas
100 g sēņu (balto vai šampinjonu)
50 ml baltā sausvīna
30 g parmezāna
Lasi vēl: Kā izvēlēties modernu somu darbam, atpūtai un ballītei: stilista padomi
Pagatavošanas metode:
Nomazgājiet ķirbi un nosusiniet. Nogrieziet “vāku” un izņemiet mīkstumu ar sēklām. Ķirbja iekšpusē ieeļļojiet sviestu un ievietojiet iekšā sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Ķirbi cep 20 minūtes 180 °C temperatūrā.
Spageti vāra sālītā ūdenī, līdz tie ir gatavi.
Nomazgājiet sēnes un sagrieziet nelielos gabaliņos. Uzkarsē augu eļļu pannā un 30 sekundes apcep sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Pievienojiet sēnes un apcepiet, līdz tās kļūst zeltainas. Ielej vīnu un ļauj tam iztvaikot, tāpat pievieno sāli un piparus.
Pannā kopā ar sēnēm pievienojiet pagatavotos spageti un maisiet vienu minūti. No ķirbja malām noņemiet dažas karotes mīkstuma. Ievietojiet spageti un sēnes ķirbī, pārkaisiet ar rīvētu parmezānu un pārberiet ar ķirbja mīkstumu.